Minä olen Katja, maalaistunut pikkukaupungin tyttö, joka havahtui 30-vuotiaana huomaamaan elävänsä yli luonnonvarojen. Minä, aviomieheni, viisi vuoroviikoin luonamme asuvaa lasta ja yhteinen Eko(mpi)vauvamme pyrimme elämään pienellä maatilallamme ekologisemmin ja omavaraisemmin pieni askel kerrallaan. Jotta sädekehäni ei pääsisi loistamaan liikaa, kerrottakoon että ennen äitiyslomaani työskentelin kaupallisella alalla houkutellen muita ihmisiä ostamaan.

Olen samaistunut viime aikoina melko voimakkaasti uuteen SoMe-löytööni Ruuhkavuosimutsi ja useampi päivitys onkin kuin läpileikkaus omasta elämästäni. Koska kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa, tässä pieni sensuroimaton kurkistus Ekoruuhkavuoden hengästyttävään huhtikuuhun:

 • Koti on edelleen remonttikaaoksessa. Onneksi kohta kaksi viikkoa sitten teipatut suojateipit, todellakin jo moneen kertaan kuivahtanut kitti ja lasten leikit osaavat olla sulassa sovussa.

 

 • Myös kaksi kuukautta sitten muuriin teipatut väriliuskat ovat yhä siinä, kiltisti ja hiljaa. Alkaa jo tuntumaan sille, että mitäs tuota suotta maalaamaan laisinkaan. Kaikkeen näemmä tottuu. Tässä kuvassa näkyvät tapetit ja kulmassa muuria peittävät seinälevyt ovat ymmärtäneet jo häipyä.

 

 • Kun keittiön kaapinovet ovat vielä 1,5kk jälkeenkin poissa paikoiltaan, on silmä jo ehtinyt tottua myös näihin kuivauskaapista toisinaan ulos pursuaviin tiskeihin.

 

 • Kevät on syntymän ja uuden aikaa, meillä kanilassakin. Emokanit ovat synnyttäneet neljän kuukauden aikana 143 kanivauvaa, josta noin 80% on selvinnyt elossa. Onhan sitä jo siinäkin.

 

 • Työpöytä on uusien mielenkiintoisten projektien myötä yhtä täynnä kun pää – hyvä että itse mahtuu joukkoon.

 

 • Lähes kaikki tasot köökin ruokapöytää, pöytätasoa ja leivinuunin päällistä (siellä on liian pimeää) lukuunottamatta ovat taimien peitossa. Hei, ainakaan ne tasot eivät täyty ”lasken tämän hetkeksi käsistäni tähän” -roinalla!

 

 • Paitsi että se edellä mainittu roina löytyykin sitten kaikkialta muualta.

Kuvassa tavarat, jotka ovat jääneet rappuun suunnittelemaan yläkertaan siirtymistä

 

Aurinkolasit, avaimet, kankainen nenäliina, työhanskat ja leikkipyssy ovat näköjään muuttaneet sateenvarjojen kanssa kimppaan.

 

 • Kevät ei olisi kevät ilman talvi- ja kevätvaatteiden sekä -kenkien vaihtohärdelliä, joka sisustaa vaatehuoneen aina yhtä kodikkaaksi.

 

 • Vappu oli ja meni, ihan niinkuin pääsiäinenkin, mutta ei kai se haittaa jos oksat ovat yhä siinä mihin ne tuli pääsiäisen alla käsistä laskettua. Ovatpahan valmiina seuraavaa pääsiäistä varten.

 

 • Nurkista keskilattialle vyöryvät villakoirat saavat minut epäilemään itseäni. Ehkä näinkin vain unta imuroinnista.

 • Jos pää kaipaa nollausta tai keskeneräiset sisäprojektit alkaa käymään hermoille, voi ärtymyksen purkaa kätevästi ensi talven polttopuihin!

 

Kurakengät ja eteisen hiekkamyrskyn, täpötäydet pyykkikorit ja -telineet, pienien tahmatassujen jäljet, auringon valaisemat likaiset ikkunat, unohtuneet synttärionnittelut ja hammaslääkärit ja niin, ne neuvolat, Wilma-viestien jatkuvan virran, läksykuulustelut ja kokeisiin pänttäykset, polkupyörien kunnostuksen, joka keväiset repeatilla pyörivät ”vielä ei ole lippisilma, missä takki on, pyöräilykypärä päähän” -lauseet, liian lyhyet yöunet, flunssan, silmätulehduksen, kuumeilun, lihasrevähdyksen, migreenin ja kasvukivut voi jokainen mielikuvitella kuvamateriaalin (onneksi?) puuttuessa.

Ruuhkavuosia, sitä kai nämä tosiaan ovat. Kaiken keskellä pyrin silti pysähtymään ihastelemaan kevättä ja muistutan itseäni kuinka joskus vielä tulen kaipaamaan takaisin tähän elämänvaiheeseen. Tukka sohottaen, silmänaluset tummina ja kovalevyn ollessa tällä hetkellä melko täynnä, totean että tätä se Elämä just nyt on. Ja kaikesta huolimatta minä tykkään siitä.

Ja hei, se kevät tosiaan ON vihdoin täällä! 🙂 <3

Muoks. Mies sanoi etten näytä kuvassa yhtään väsyneelle, mutta kuitenkin aivan itselleni. Siitä voinee päätellä, että vaikka elämä onkin yhtä hurlumheitä, näin onnellinen siitä voi silti olla. Sensuroimatta ja esittämättä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *