Minä olen Katja, maalaistunut pikkukaupungin tyttö, joka havahtui 30-vuotiaana huomaamaan elävänsä yli luonnonvarojen. Minä, aviomieheni, viisi vuoroviikoin luonamme asuvaa lasta ja yhteinen Eko(mpi)vauvamme pyrimme elämään pienellä maatilallamme ekologisemmin ja omavaraisemmin pieni askel kerrallaan. Jotta sädekehäni ei pääsisi loistamaan liikaa, kerrottakoon että ennen äitiyslomaani työskentelin kaupallisella alalla houkutellen muita ihmisiä ostamaan.

Niin se kevät vaihtui kesäkuuksi ja lasten kesälomaksi, vaikka lämmintä taidetaankin odotella tänä vuonna hiukan tavallista pidempään.

Opettajat ja päiväkodin tädit saivat ekologisemmat lahjansa, osa itse kasvatetut paprikan taimet ja osa tomaatin taimet, sekä itse askarrellut kortit ja kestotiskirätit. Etenkin ekaluokkalaisen opettaja oli tomaatista mielissään, omat tomaatin taimet olivat menneet harmillisesti mönkään. Myös päiväkodin tädit yllättyivät ja ellen aivan väärin tulkinnut, ilostuivat kovasti. 🙂 Kymmenvuotiaan erityisopettaja laittoi kiitosviestin perään kesälomatoivotusten kera. Tulipa hyvä mieli!

Ekaluokkalaisen opettajalle ekologisempi muistaminen taisi olla aika nappijuttu myös siksi, että heillä oli koko lukuvuoden kestänyt kierrätysteema kierrätyspistevierailuineen kaikkineen. Kevätjuhlassa luokka esitti kierrätyslaulun, joka sai vanhemmilta raikuvat aploodit. Eikä suotta!

Opettaja kertoi laulun olevan peräisin mistäs muualtakaan kuin netistä, joten kaivoin sanat itse esille kierrätyskeskus.fi -sivustolta, josta löytyy mukavasti myös muita erilaisia kierrätysaiheisia lauluja ja leikkejä.

Sinisiä, punaisia muovikasseja

(Melodia ”Sinisiä, punaisia ruusunkukkia”)

Sinisiä, punaisia muovikasseja
kannoin kädessäni, kannoin kädessäni
kannoin kädessäni.
Nykyään kannan kestokassia aina mukanani,
aina mukanani.

Tie vie sinne ja tie vie tänne
ja tie vie kauppahanki,
tie vie kauppahanki, tie vie kauppahanki.
Palautuspullot kiikutan mä kaupan eteiseen
ja saan siitä hyvät rahat.

Taitaapa tulla liian kalliiksi kertakäyttöpussit,
kertakäyttövaipat, kertakäyttökupit.
Halvemmaksi taloudessa tulee sideharsot
sekä posliinikupit.

Enkä minä tälle kylälle roskavuoria tahdo,
jätevuoria kerää, kaatopaikkaa kanna.
Tahtoisin teille järkevänä
esimerkkinä olla ekoihmisestä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *