Minä olen Katja, maalaistunut pikkukaupungin tyttö, joka havahtui 30-vuotiaana huomaamaan elävänsä yli luonnonvarojen. Minä, aviomieheni, viisi vuoroviikoin luonamme asuvaa lasta ja yhteinen Eko(mpi)vauvamme pyrimme elämään pienellä maatilallamme ekologisemmin ja omavaraisemmin pieni askel kerrallaan. Jotta sädekehäni ei pääsisi loistamaan liikaa, kerrottakoon että ennen äitiyslomaani työskentelin kaupallisella alalla houkutellen muita ihmisiä ostamaan.

Keittiö ei ole minun valtakuntaani, ellei sitten kyse ole syömisestä. Siitä tykkään kyllä. Olen kuitenkin yrittänyt tänä vuonna ujuttaa kasviksia sinnikkäästi koko perheen ruokavalioon lisää. Aina ei onnistu lasten makuhermoja hellimään, mutta tämä helppo kasvisruoka kelpaa meidän perheessä nurisematta ihan kaikille. Nimittäin kasvispihvit.

Kasvispihvien valmistus

Kasvispihvit ovat siitä helppoja, että niihin voi laittaa mitä kaapista tai kellarista sattuu löytymään. Senkun vaan raastaa kaikki kippoon ja veivaa pihvitaikinaksi. Helppo, edullinen, terveellinen ja ympäristöystävällinen ruoka!

  • Tällä kertaa kaapista löytyi porkkanoita, sipulia, kaalia ja purjo.

  • Kasvispihvien ohje sisälsi kasvisten lisäksi myös kananmunia, korppujauhoja ja maitorahkaa, jotta kasvisraasteesta tulisi kiinteämpää, kasassa pysyvää pihvitaikinaa. Olen huono käyttämään mittaa, mutta määrää tärkeämpää on se, että taputeltu pihvi kestää kasassa pannulla. Pihvitaikinan voi maustaa makunsa mukaan esimerkiksi yrtti-suolasekoituksella.

  • Kasvispihvit ovat melko nopeita paistaa pannulla. Käytän paistamisessa runsaasti voita, joka antaa kasvispihveille paitsi hyvän maun, myös kauniin keltaisen pinnan.

  • Herkulliset, lapsillekkin maistuvat kasvispihvit saivat kaverikseen edellisen päivän jämäperunat paistettuna, säilöttyjä suolakurkkuja ja punajuurta, sekä juuri uunista tulleet sämpylät. Nam!

 

Helppo, edullinen ja terveellinen ruoka, johon voi tehokkaasti tuhota jääkaappiin tai kellariin lojumaan jääneitä kasviksia.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *