Minä olen Katja, maalaistunut pikkukaupungin tyttö, joka havahtui 30-vuotiaana huomaamaan elävänsä yli luonnonvarojen. Minä, aviomieheni, viisi vuoroviikoin luonamme asuvaa lasta ja yhteinen Eko(mpi)vauvamme pyrimme elämään pienellä maatilallamme ekologisemmin ja omavaraisemmin pieni askel kerrallaan. Jotta sädekehäni ei pääsisi loistamaan liikaa, kerrottakoon että ennen äitiyslomaani työskentelin kaupallisella alalla houkutellen muita ihmisiä ostamaan.

Törmäsin Pyykkivuorikiipeilijän blogissa nopean, herkullisen, helpon ja halvan Lembas-teeleivän reseptiin. Resepti lupailee ettei Lembas-leipien teko vaadi kuin 5 minuuttia ja 50 senttiä. Eikun kokeilemaan!

Lembas-teeleivän ainekset:

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
Sekoita keskenään:

  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 3 dl mitä tahansa jauhoja tai hiutaleita
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl suolaa

Lisää jauhojen sekaan:

  • 2,5 dl vettä
  • 1/2 dl öljyä

Sekoita keskenään ja muotoile pellille 9 pyöreän muotoista litteää teeleipää.
Paista 20 minuuttia.

Tuunasin reseptiä hiukan ja lisäsin teeleipien päälle ketsuppia, maustekurkkuja, paprikaa,sipulia ja juustoraastetta, jotta sain teeleivistä hiukan ruokaisammat. Testasin reseptiä ensin varovaisesti miehellä, sitten toistamiseen koko perheellä. Helpot, nopeat, edulliset mutta herkulliset Lembas-leivät maistuivat mainiosti kaikille. Tällä reseptillä onnistuu taatusti, vaikka jauhopeukalo olisikin jäänyt kasvamatta. 🙂

 

 

 

Comments

  1. Uuni kuin uuni kuumenee 8-10 min. Haaleaan uuni laitaessa, tulee hyöty käytöön koska lämmöllä on kohottava vaikutus. Laitaisin uunin päälle vasta kun teen kakkaroita pellille. Sähköllä on nyt tupla hinta sähkön siirto maksun myötä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *