Mitä pakata vaellukselle

Oletko lähdössä ensimmäistä kertaa lyhyelle tai pidemmälle vaellukselle luontoon, mutta et tiedä mitä pakata mukaan? Ei hätää, minulla on sinulle vinkkilista, jonka voit käydä läpi suunnitellessasi ensimmäistä vaellustasi! Kävely on mielestäni paras tapa tutustua luoNtokohteisiin niin kotimaassa kuin ulkomailla: se on hyvää liikuntaa ja kävelemällä voit omaan tahtiisi löytää uusia, mielenkiintoisia paikkoja.

Kaikki alkaa hyvistä kengistä. On tärkeä sisäänajaa kengät hyvissä ajoin ennen vaellukselle lähtöä: sisäänajaessa kengät muotoutuvat jalkojen mukaan ja vaellukselle lähtiessä pahimmat rakot ja haavat ovat jo parantuneet. Tämä on usein aloittelevan vaeltajan moka ja monen ensimmäinen matka jääkin usein lyhyeksi, kun kengät alkavat hiertää jo ensimmäisen kilometrin jälkeen. Välty sinä siis tältä mokalta antamalla aikaa uusille kengille!

Hyvä reppu tai sopivan kokoinen rinkka helpottaa vaeltajan kävelyä. Kun paino jakautuu tasaisesti selälle, ei matkatavaroiden painoa edes huomaa. Parhaan reppu- tai rinkkamallin löytää kokeilemalla. Jos rinkkaa ei halua ostaa itselle vähän käytön vuoksi voi joistakin retki- ja eräliikkeistä vuokrata rinkan esimerkiksi viikonlopun ajalle. Tällaisia palveluita etenkin aloittelevan vaeltajan kannattaa hyödyntää, ja samalla pääset kokeilemaan erilaisia rinkkamalleja ennen ostopäätöksen tekemistä.

Reppuun kannattaa pakata hyvät eväät. Kahvi- tai teetermari on ehdoton, sillä luonnossa kuuma juoma maistuu herkulliselle. Muista pakata mukaan myös tarpeeksi vettä. Eväiksi kannattaa ottaa valmisruokia, joihin voi lisätä vain keitetyn veden. Myös valmiit voileivät tai välipalapatukat ovat hyvä vaihtoehto. Pakkaa mukaan myös hyvä ja kevyt kamera, jolla saat otettua upeita kuvia muistoksi ensimmäisestä vaelluksesta. Hyviä mukaan otettavia kameroita myy superkuva verkkokauppa.

Onnea ensimmäiselle vaelluksellesi, voin taata että se on ikimuistoinen kokemus!