Raparperi on monen suomalaisen kotipihassa kukoistava laji, joka takaa paljon herkullista satoa. Viime vuosina raparperipiirakka on noussut kovaksi hitiksi etenkin somessa, mutta raparperista saa irti paljon muutakin. Poimi alta maailman helpoin raparperimehun resepti ja kikka, jolla saat raparperihilloa käden käänteessä!
Karamellisoitu raparperi on tulevan kesän hitti. Tarvitset noin 500 grammaa raparperia, 1,5dl ruokosokeria, ripauksen vaniljajauhetta ja suolaa ja 100 grammaa voita. Raparperit pestään, kuivataan ja leikataan paloiksi. Paistinpannun pohjalle ripotellaan sokeri, vaniljajauhe ja suola, ja niiden päälle levitetään ohuiksi paloiksi viipaloitu voi. Tämän massan päälle ripotellaan raparperipalat. Koko komeus kuumennetaan siihen pisteeseen, jossa sokeri ja voi sulavat ja alkavat ruskistua. Anna herkun jäähtyä ja tarjoile se sitten vaikkapa jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa. Halutessasi voit lisätä massaan kuumennusvaiheessa myös vaikkapa pistaaseja, jolloin lopputuloksena on entistäkin herkullisempi ja maistuvampi jälkiruoka.