Voiko hotelli olla ekologinen?

Jokainen meistä on käynyt matkoilla ja majoittunut, johonkin hotelliin. Hotelleissa on myös monesti näkyvillä ohjeita siitä, miten pyyhkeitä kannattaa käyttää useamman kuin yhden kerran ja vettä pitää käyttää säästäväisesti. Tällä tavalla hotellit haluavat olla mukana ekologisessa tekemisessä mutta on myös muita tapoja, jolla hotelli voi säästää luontoa ja toimia ekologisemmin. Nämä keinot eivät aina ole kuluttajalle suoraan näkyvillä ja siksi monet eivät halua käyttää hotelleja mutta seuraavasta voit lukea, millainen hotelli toimii ekologisesti ja millä tavoin.

Kestävä kehitys ja ekologisuus on tämän päivän trendi sanoja ja niitä myös monet yritykset viljelevät. Hotellit käyttävät myös usein vihreitä arvoja kuvaavia sloganeja ja kertovat siitä, miten vastuullisesti he toimivat. Tämä onkin tärkeää, koska hotellissa asuminen ja hotellin ylläpitäminen voi olla ekologisesti rasittavaa. Onkin hyvä huomioida näitä seuraavia asioita kun vierailee hotellissa, jotta voi itse todeta onko kyseessä vastuullinen toimija.

Valaistus on yksi energiaa kuluttava asia. Kuitenkin nykypäivänä on päästy tekniikan kehityksessä eteenpäin ja vanhat hehkulamput on korvattu LED valoilla. LED valot kuluttavat murto-osan energiaa siihen verrattuna, mitä vanhat hehkulamput kuluttaa. LED valojen osalta voi tekniikkaa hyödyntää edelleen lisäämällä valoihin ohjaimia, jotka monitoroivat ja sammuttavat valoja automaattisesti. Monet hotellit ovatkin siirtyneet tällaisen teknologian käyttöön, joka säästää huomattavan määrän energiaa.

Ekologisuutta voi myös korostaa panostamalla laadukkaisiin hanoihin ja vedenkulutuksen pienentämiseen. Automaattisilla hanoilla voi helposti ja nopeasti vähentää veden kulutusta sekä säätää veden lämpötilaan normaaliksi, jotta liian lämmintä vettä ei turhaan käytetä ja sitä kautta tuhlata energiaa. Ekologinen hotelli voi saavuttaa LEED- sertifikaatin, joka kertoo sen vastuullisesta työstä. Hotel Kämp on saavuttanut sellaisen sertifikaatin vuonna 2021.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *