Vihreällä sähköllä tarkoitetaan sähköä joka on tuotettu uusiutuvista luonnonvaroista kuten esim. tuulesta, auringosta ja vedestä. Niillä on paljon pienempi vaikutus ympäristöön verrattuna fossiilisiin polttoaineisiin kuten esim. hiileen ja kaasuun.
Tottakai kaikella sähkön tuotannolla on jonkunlaisia vaikutuksia luontoon, mutta puhtaimpia energian lähteitä ovat ne jotka käyttävät hyödykseen maan luonnollisia energiavirtauksia. Näitä menetelmiä kutsutaan uusiutuviksi energian lähteiksi koska ne eivät kuluta mitään rajoitettuja varantoja. Ja niillä tuotettua sähköä kutsutaan vihreäksi sähköksi. Suomen sähkön tuotannosta on tällä hetkellä vihreää sähköä noin 35 prosenttia.

Tuulivoima

Tuulivoima teknologia on kehittynyt merkittävästi viimeisen 20 vuoden aikana ja tuulivoimasta tuotetun sähkön määrä nousee kokoajan niin meillä täällä Suomessa, kuten myös koko maailman mittakaavalla. Nykyaikaiset turbiinit ovat huomattavasti hiljaisempia ja energiatehokkaampia, jonka ansiosta tuulivoimalla tuotettu sähkö on nyt hinnaltaan kilpailukykyinen perinteisten hiili- ja ydinvoimaloiden kanssa. Suomen rannikkoseudut ovat erittäin hyvää ja tuottoisaa aluetta tuulivoimaloille.

Aurinkovoima

Aurinkokennotekniikka muuntaa auringon valon suoraan sähköksi jopa myös pilvisinä päivinä käyttäen semikonduktio teknologiaa. Nykyaikaiset paneelit voidaan integroida suoraan rakennuksiin ja jopa valmistaa aivan perinteisten kattotiilien näköisiksi. Aurinkoenergiaa voidaan käyttää myös kodin käyttöveden lämmittämiseen käyttäen siihen tarkoitettuja talon katolle asennettavia säiliöitä. Jopa kylmään talviaikaan on mahdollista tuottaa riittävästi kuumaa vettä keskiverto Suomalaisen kotitalouden tarpeisiin.

Vesivoima

Vesiturbiineja on käytetty sähkön tuotannossa jo yli sadan vuoden ajan. Suomi on tuhansine järvineen ja jokineen erittäin suotuisaa aluetta vesivoimalle ja tällähetkellä suomen sähkön tuotannosta noin 15 prosenttia saadaankin otettua veden luonnollista liikettä hyödyntäen. Valitettavasti Suomessa käytetty teknologia on tällähetkellä hieman vanhentunutta ja voimaloiden turbiineja pyritäänkin vaihtamaan uudemman mallisiin, jotta tulevaisuudessa saisimme otettua paremmin hyödyn irti voimaloistamme.