Sinustako hyvinvointi- ja ympäristöbloggaaja?

Tämän blogin lukijat jakavat yhteisen kiinnostuksen niin ihmisen kuin luonnon hyvinvointiin. Jos sinusta tuntuu, että sinullakin riittäisi mielipiteitä, vinkkejä ja muuta asiaa jaettavaksi muille aiheista kiinnostuneille, kannattaisi sinun ehdottomasti harkita oman blogin perustamista! Jos blogimaailma on sinulle vieras, kannattaa tutustua tähän postaukseen: aion tässä artikkelissa jakaa vinkkejä bloggauksen aloittamiseen.

Ihan ensin kannattaa miettiä, mistä aiot kirjoittaa, kuka lukijasi on ja miten hän tulee hyötymään blogisi lukemisesta. Esimerkiksi vauvan uimakouluista bloggaaja kirjoittaja kirjoittaa vauvaikäisten lasten vanhemmille ja pyrkii lisäämään tietoisuutta erilaisista vauvan uimakouluista. Jos taas kirjoitat spanieleiden turkin trimmaamisesta, lukijasi luultavasti ovat koiraharrastajia, jotka kaipaavat kuumeisesti lisää tietoa koiran hoidosta. Kun kiteytät blogisi perusidean, sinun on helpompi pysyä tiukasti rajaamassasi aiheessa.

Pidä huolta siitä, että sinulla on ainakin minimivarustelu blogin aloittamiseen vaadittavia tarvikkeita. Tietokone tai muu näppäimistöllinen laite on ehdottomasti tehokkaampi kirjoittamiseen kuin puhelin. Nopea ja luotettava nettiyhteys kannattaa olla olemassa, mutta sellaisen uupuessa voit kirjoittaa myös vaikka kahvilasta käsin. Usein blogikuviksi riittää kännykällä napsaistut otokset, mutta jos haluat vaikuttaa ammattimaiselta, kannattaa hankkia kevyet järjestelmäkamerat ja muut kuvausvälineet.

Kun kirjoitat ympäristö- ja hyvinvointiaiheista, sinun kannattaa hyödyntää Googlea ja tarkistaa faktat, joita esität bloggauksissasi. Näiden aiheiden kanssa ei kannata lähteä viljelemään väärää tietoa, sillä valheelliset väittämät leviävät nopeasti ja saattavat aiheuttaa haittaa ympäristö- ja hyvinvoitiaiheiselle keskustelulle. Kirjoita siis vain omia mielipiteitäsi tai faktoja, joiden taustat voit tarkistaa ja joihin voit viitata blogissasi. Kommenttikenttää kannattaa pitää silmällä ja karsia sieltä botti- ja solvauskommenttien lisäksi myös mahdollista disinformaatiota levittävät kommentoijat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *