Vähennä hävikkiruokaa

Suomalaiset heittävä vuodessa uskomattomat määrät ruokaa roskiin. Puhutaan jopa 20-25 kilon ruokahävikistä per henkilö. Nelihenkiseltä perheeltä roskiin menevään ruokaan kuluu helposti yli 500 euroa vuodessa. On kuitenkin paljon erilaisia tapoja välttää ruuan pilaantumista ja roskiin joutumista. Tässä postauksessa jaa joitakin vinkkejä.

Tärkein tapa on muuttaa omaa suhtautumistapaa ruokaan. Voisiko nahistuneita porkkanoita käyttää esimerkiksi keiton ainesosana tai niistä tehdä porkkanamuusia? Jääkaapin perälle unohtuneet vihreät kasvikset eivät ole pilalla, vaikka niiden pinta olisikin ottanut hieman osumaa kylmästä – pyöräytä ne blenderissä ja valmista raikas vihersmoothie.

Panosta hyviin keittiötarvikkeisiin, jotta ruuanlaitosta tulee miekkäämpää. Kun sinulla on nopea vedenkeitin, tulee aamupuuron valmistamisesta mukavaa ja tehokasta. Puuron päälle voit tyhjentää pakastimen pohjalle jääneet marjapakasteet tai kiehauttaa niistä marjasopan. Kotimainen fiskars on hyvä merkki silloin, kun haluat panostaa keittiön välineisiin. Terävät veitset ja leikkuualustat toimivat silloinkin, kun vihannekset eivät ole enää tuoreimmillaan.

Kauppareissujen huolellinen suunnittelu vähentää sekä ruokahävikkiä että rahan tuhlaamista. Ennen kauppaan lähtöä kannattaa käydä läpi jääkaapin, kuivakaappien ja pakastimen sisältö ja miettiä, miten siellä olevia tuotteita voisi hyödyntää. Keitto tai muhennos on aina yksinkertainen ruokalaji, johon saa helposti upotettua nahistuneita vihanneksia tai jääkaappiin kertyviä kastikkeita.

Pidä mukanasi listaa siitä, mitä tuotteita sinulta jo löytyy, jotta et ostaisi tuplakappaleita elintarvikkeista. Säilykkeet toki säilyvät hyvin, mutta niitä on turha ostaa määräänsä enempää kaappitilaa viemään. Hyödynnä erilaiset tarjoukset ja suuret erät: kun ostat päiväysvanhaa leipää ja pakastat sen, saat hyvin pitkitettyä sekä budjettiasi että leivän riittoisuutta.

Toivottavasti sait näistä vinkeistä innostuksen kokeilla, miten ruokahävikin vähentäminen onnistuisi teidän taloudessanne!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *