Tekemistä talvilomalle

Talviloma kruunaa monen työssäkäyvän ja koululaisen alkuvuoden. Kevättalvi voi tuntua pitkältä ja loputtomalta. Talviloma kuitenkin tarjoaa ansaitun tauon arkiseen puurtamiseen. Suomessa talviloma sijoittuu hyvään ajankohtaan myös siinä mielessä, että silloin Suomen  talvi on parhaimmillaan: lunta on usein reilusti, kevätaurinko valaisee hanget ja lämmittää jo hieman poskia.

Mutta mitä talvilomalla sitten voisi oikein tehdä? Lue tästä artikkelista vinkit koko perheen unelmalomaan niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.

  • Suksi mäkeen! Laskettelu on monelle tärkeä harrastus, joka sopii erinomaisesti talvilomaan. Suomessa onkin useita laadukkaita rinteitä ja hiihtokeskuksia, esimerkiksi Levi, Ylläs, Ruka ja Himos. Jos laskettelu ei ole sinun juttusi, löytyy keskuksista myös hyviä latureittejä tai pulkkamäkiä. Rinne- tai latupäivän kruunaa tietenkin rinnekahviossa nautittu kuuma kaakao tai laavulla paistettu makkara.
  • Suuntaa talviseen lomakohteeseen! Lappi on täynnä hotelleja ja lomakohteita, jotka ovat parhaimmillaan talven pakkasilla. Myös muiden pohjoismaiden kohteet kannattaa tsekata: esimerkiksi Ruotsissa sijaitseva Icehotel on toiminut jo vuosia talvilomalaisten suosikkikohteena, jossa pääsee sekä nauttimaan rennosta hotellielämästä että ottamaan ilon irti talvesta ja talviaktiviteeteista.
  • Mitäpä jos jäisit suosiolla kotiin? Kun ulkona on talven ihmemaa, ei tarvitse lähteä kauas päästäkseen nauttimaan talvisista puuhista. Kunnat pitävät latunsa usein hyvässä kunnossa ja listauksen omista lähiladuistasi löydät helposti netistä. Luistelukenttiä pidetään myös hyvässä kunnossa ja kenttä löytyy usein esimerkiksi paikallisen koulun läheltä. Talvinen retki voi suuntautua esimerkiksi metsään: ota hyvät eväät mukaan ja lähde tutkailemaan Suomen luontoa kauneimmillaan.

Talvilomasta kannattaa ottaa kaikki ilo irti ja nauttia talvisista maisemista ympärillämme. Pakkanen ei pääse puremaan, kun pukeudut sään mukaisesti ja muistat kerrospukeutumisen salat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *