Matkaile kesällä entistä vihreämmin

Talven selkä on vihdoin selätetty ja kevät tekee tuloaan hitaasti mutta varmasti. Kevään myötä on aika siirtyä suunnittelemaan kesän lomia. Minne juuri sinä ja perheesi haluatte tänä kesänä lähteä lomailemaan? Lomasuunnitelmia tehdessä kannattaa tietenkin suosia vihreitä valintoja ja ottaa suunnitelmissa huomioon kohteiden ekologisuus, kierrätysasiat ja matkustuksen päästöt.

Lentämisen päästökuorma on raskas. Siksi kannattaa miettiä, onko lähimatkailua syytä tehdä lentäen. Euroopan kaupunkeihin pääsee nykyään mutkattomasti myös laivalla ja junalla, joten lentäminen ei ole enää välttämättömyys. Omia päästöjä voi kompensoida erilaisilla palveluilla ja lentämiseen turvautua vain silloin, kun kohde sijaitsee kaukana ja siellä tullaan viettämään tarpeeksi pitkä aika.

Kotimaan matkustus on viime vuosina tullut todella suosituksi eikä syyttä – Suomi tarjoaa lukemattoman määrän erilaisia aktiviteetteja, elämyksiä ja kokemuksia, jotka sopivat moneen eri makuun. Luontokohteita löytyy ympäri maata mutta etenkin Lappi on tunnettu sen ainutlaatuisista maisemista ja vaelluspoluista. Ahvenanmaa ja Turun saaristo ovat upeita kohteita veneilystä kiinnostuneille. Suomen monet historialliset kaupungit tarjoavat runsaan kokoelman mielenkiintoisia museoita, historiallisia kohteita ja näkemistä. Lapsille Suomi on täynnä huvipuistoja, puuhamaita ja vesipuistoja, joissa viihtyvät kaiken ikäiset. Miltä kuulostaisi maukas aamupala helsingissä, kierros kaupungin parhaissa museoissa ja näyttelyissä ja ilta kylpylän hemmotteluhoidoissa nautiskellen?

Oman mökin ostaminen saattaa tuntua suurelta panostukselta, mutta mökin vuokraamista voi suositella kaikille. Mökkejä löytyy yksityisten omistajien ja yritysomistajien listaamina erilaisilta verkkosivustoilta ja vuokrapörsseistä. Mökkien suhteen kannattaa olla valppaana jo keväästä, sillä parhaat mökit viedään käsistä! Omat tarpeet mökin suhteen kannattaa selvittää ja mökin etsimiseen ryhtyä jo pääsiäisenä, jotta apajille ehtii ajoissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *