Ekologisen loman vinkit

Lomamatkoja ulkomaille lentokoneella pidetään hyvin epäekologisina ja ympäristöä tuhlaavina asioina. On silti tärkeää, että matkustamme, koska matkustamisen avulla voimme oppia muista kulttuureista ja nähdä myös hieman omaa takapihaa pidemmälle. Tämä auttaa ymmärtämään maailman moninaisuutta sekä myös sitä, miten hyvässä tilassa esimerkiksi suomalaisilla asiat ovat. Lomailu on myös stressiä lievittävää ja lomailulla on todistetusti muitakin terveydellisiä hyötyjä, jonka takia matkalle kannattaa lähteä. Matkustaminen voi myös olla ekologista ja voimme tutustua muihin maihin ilman, että teemme sitä luonnon kustannuksella. On hyvä vain miettiä,  miten voimme tehdä kaiken paremmin.

Monilla on harhaluulo, että hotellissa asuminen lomalla olisi hyvin ympäristöä kuluttavaa. Aina näin ei ole ja monet nykyisistä hotelleista panostaa todella ekologiseen tapaan pyörittää yritystä. Jos hotellissa ei ole asukkaita osaa hotellista pidetään niin sanotusti kylmänä. Myös monet nykyaikaiset teknologiat ovat hotelleissa käytössä, jotka säästävät niin sähkö kuin vettä. Esimerkiksi led valot säästävät paljon sähkös ja elektroniset katkaisijat niin hanoissa kuin lampuissa varmistavat, että sähkös ei kuluteta turhaan.

Ekologisella lomalla kannattaa myös käyttää julkisia kulkuvälineitä, koska ne ovat usein täynnä ja säästävät sitä kautta polttoainetta ja luontoa. Vaihtoehtoisesti voi verkosta etsiä kimppakyytejä paikasta toiseen sosiaalisen median avulla. Monet matkustavat yksin ja seurassa säästyy niin kustannuksia kuin polttoainetta. Monet lähtevät matkaan myös kävellen tai polkupyörällä. Pyöräily on varsinkin viime aikoina noussut hyvin suosituksi harrastukseksi. Pyöriin on saatavilla paljon lisävarusteita, joten pitkänkin matkan tekeminen onnistuu ja mukaan saa kaiken tarvittavan varusteen.

Ekologinen lomailu on aina enemmän kiinni valinnoista, joita jokainen matkailija tekee. Jos voi suosia julkisia kulkuvälineitä, suosia kotimaan matkailua tai hyödyntää suurempia kimppakyytejä, voi jo vaikuttaa paljon siihen, millaisen jalanjäljen omasta matkastaan jättää. Muista siis hieman suunnitella lomaasi ennen kuin aloitat sen, tällä tavalla voit säästää ja olla ekologinen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *