Teen juomisen terveyshyödyt

Jo tuhansien vuosien ajan erilaiset ihmiset ympäri maailman ovat juoneet teetä, eivätkä suotta. Lukuisat tutkimukset ovat todistaneet että tietyt teelaadut voivat poistaa ei toivottuja tulehdustiloja, parantaa kehosi immuniteetti järjestelmää ja jopa suojata syövältä sekä useilta sydänsairauksilta. Vaikka toiset teelaadut tarjoavatkin enemmän terveyshyötyjä niin tutkimuksiset ovat todistaneet että säännöllisellä teen juonnilla voi olla pitkäkantoisiakin vaikutuksia terveyteesi. Kerron hieman lisää erilaisista tee laaduista ja niiden vaikutuksista kehon toimintaan.

Vihreä tee

Vihreä tee on lähtöisin Kiinasta jossa teelehdet lämpökäsitellään pannulla tai paahtamalla, sekä Japanista jossa taas lehdet yleensä höyrytetään. Vihreässä teessä on harvinaisen paljon flavonoideja ja voi parantaa sydämesi terveyttä alentamalla kolesteroli arvoja ja tehostamalla verisuonien virtausta alentaen samalla myös verenpainetta. Tutkimuksissa on myös havaittu että vihreällä teellä on positiivisia terveysvaikutuksia maksa-, eturauhas- ja suolistopohjaisiin syöpäsairauksiin.

Musta Tee

Musta tee valmistetaan samoista Camellia sinensis kasvin lehdistä kuten vihreä teekin sillä eroavaisuudella että mustan teen lehdet kuivataan ja fermentoidaan, jonka ansiosta teehen tulee tumma väri ja voimakkaampi maku. Toisin kuin muut teelaadun musta tee on kofeiinipitoista, joten on syytä hieman tarkkailla nautittuja määriä.

Valkoinen Tee

Valkoinen tee on lähtöisin Kiinasta ja Intiasta. Valkoinen tee on myös erittäin antioxidanttista ja siintä syystä sen on todettu olevan paras teelaatu ehkäisemään syöpäkasvaimia. Valkoinen tee sisältää myös erittäin paljon fluoria, joten se on hyvä apu myös hampaiden hoidossa.

Lisäksi on olemassa myös monenlaisia yrttitee-yhdistelmiä, joita valitessa kannattaa hieman tutkia pakkauksen sisältöä ennen ostopäätöstä. Esimerkiksi monet laihdutustarkoitukseen myytävät teet sisältävät laksatiiveja tehostamaan toimintaansa ja ne voivat olla haitaksi terveydelle.

Päädyitpä sitten mihin tahansa teelaatuun niin tulet melko todennäköisesti tarvitsemaan vedenkeittimen.
Suomen parhaimman valikoiman erilaisia vedenkeittimiä tarjoaa www.kitchentime.fi joiden laajasta valikoimasta pitäisi löytyä jokaisen tarpeisiin sopivan kokoinen ja näköinen vedenkeitin.

Sitten vain keitin kuumaksi ja nautinnollisia teehetkiä kaikille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *